Jaja z majonezem na twardo..
6 jaj, sól, majonez, pietruszka, kukurydza
Jaja umyć, włożyć do wrzącej wody i gotować 8-10 minut od momentu zagotowania. Następnie wyjąć, włożyć do zimnej wody, aż do ich wystygnięcia i obrać chwilę przed podaniem. Przekroić nałożyć łyżką majonez i posypać kukurydzą. Przystroić pietruszką

 

 

 

 

 

 

Jaja po wiedeńsku..
4 jaja, sól, 
Jaja umyć, włożyć do wrzącej wody i gotować 3-4 minuty od momentu zagotowania. Następnie wyjąć lekko wystudzić, obrać i całe jaja włożyć do ciepłych szklanek i zamieszać. Do smaku dodać soli i podać na stuł. Do tego chrupiące pieczywo z masłem
Jaja faszerowane popularne..
8 jaj, sól, pieprz cebula, łyżka tłuszczu, do cebuli, bułka czerstwa, pietruszka, mleko, bułka tarta, 
Jaja gotować około 10 min, ostudzić, obrać, przekroić wzdłuż na połowę, wyjąć zawartość, uważając, aby nie uszkodzić skorupek. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć i następnie wymieszać razem z jajami oraz namoczoną w mleku odciśniętą bułką, wymieszać z jajkiem i posiekaną natką pietruszki, doprawić. Przygotowanym farszem napełnić skorupki, posypać bułką tartą, przycisnąć ręką i włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz i zrumienić. Podawać z surówkami a jajka przystroić sałatą.

 

 

 

Jaja faszerowane po polsku..
8 jaj, ugotowanych na twardo, 30g suszonych grzybów, 2 łyżki startego chrzanu, żółtko, natka pietruszki, sól, pieprz, bułka tarta, tłuszcz do smażenia
Grzyby umyć, namoczyć i gotować. Ugotowane jaja przekroić wzdłuż na połowę, wyjąć zawartość jaja, tak żeby nie uszkodzić skorupki, wymieszać razem z grzybami, chrzanem i posiekaną pietruszką. Następnie napełnić skorupki, posypać bułką tartą, przycisnąć ręką, włożyć na rozgrzany tłuszcz i usmażyć. Podawać z warzywami.